TCMD

Tennis Club Machelen Diegem of kortweg TCMD heeft door de jaren heen een rijke geschiedenis opgebouwd en blijft een bloeiende tennisgemeenschap met een gevarieerd aanbod voor zowel competitieve als recreatieve leden. Elk jaar spelen TCMD’ers interclub en worden 3 tornooien georganiseerd op de club. Naast tennislessen en competities organiseert de club diverse ludieke activiteiten zoals Halloween, Cardiotennis, en andere sociale evenementen.

  • 1969: Onder leiding van Jean Dewaerheid en de toenmalige gemeentesecretaris Frans Geerts werd Tennisclub Machelen (TCM) opgericht.
  • 1970: De opstart van de infrastructuur in het gemeentelijk park volgde, met aanvankelijk één terrein (het huidige terrein 3) en een bergingsruimte. In de jaren die volgden, werden het clubhuis, kleedkamers, en douches gebouwd.
  • 1979: Een fusie met de club van Diegem volgde en zo is de huidige naam TCMD ontstaan. De club trad toe tot de Vlaamse Tennisvereniging (VTV), nu bekend als Tennis Vlaanderen. Toen startte TCMD ook met interclubwedstrijden. Dankzij samenwerking met de gemeentelijke overheid werden meer terreinen toegevoegd waardoor de club verder kon groeien.
  • 2005: Sinds 2005 draagt TCMD het kwaliteitslabel “Jeugdvriendelijke Tennisclub” uitgereikt door Tennis Vlaanderen. Hierbij ligt de focus op tennisschoolactiviteiten, waaronder lessen, stages en competities.
  • 2006: Een belangrijke mijlpaal was de realisatie van de indoorhal. Uniek was het feit dat zijpanelen tijdens het zomerseizoen konden worden verwijderd, waardoor het clubleven het hele jaar door kon doorgaan.
  • 2010: In 2010 vierde TCMD haar 40-jarig bestaan met een groots evenement, waarbij de gemeentelijke overheid, sponsors en clubleden aanwezig waren. Tegelijkertijd werd de infrastructuur opnieuw uitgebreid.
  • 2018: Het oude clubhuis werd gesloopt en vervangen door een moderne accommodatie. Tegelijkertijd werden de terreinen herschikt: de club kan gebruik maken van zes velden, waarvan vier met kunstlicht en twee overkapt.
  • 2020: Door het coronavirus kon het 50-jarig jubileum niet gevierd worden. We kijken al vast uit naar een feest in 2025 voor het 55-jarig bestaan.
  • 2024: Een nieuw bestuur neemt de fakkel over. Ze hebben een nieuwe visie voor TCMD, waarbij vriendschap centraal staat en een mix van recreatief tennis en competitief tennis wordt omarmd. Maandelijks kun je uitkijken naar activiteiten zoals quizzen, vriendschappelijke ontmoetingen en gezellige diners.

Bij TCMD staat iedereen centraal, en dat geldt ook voor onze interclubcompetitie, waar iedereen aan kan deelnemen.
We willen ook graag onze waardering uitspreken voor al onze vrijwilligers. Zonder hun inzet zou onze club niet kunnen floreren. TCMD blijft evolueren en groeien, en we kijken ernaar uit om deze reis met jou voort te zetten.